домСвятЧерна гора предоставя 2500 оранжерии на домакинства за собствено производство на зеленчуци

Черна гора предоставя 2500 оранжерии на домакинства за собствено производство на зеленчуци

- Advertisement -spot_img

Министерството на земеделието, горите и водите на Черна гора започна, в сътрудничество с местните власти, разпределянето на оранжерии с цел повишаване на самозадоволяването чрез производството на храни от домакинствата, а също така и на ниво местен пазар, предаде черногорската агенция МИНА, информира БТА.

„Очакваме над 40 на сто от общия брой оранжерии да бъдат раздадени до края на тази седмица, а планът е цялото количество да бъде раздадено до края на следващата седмица“, се посочва в съобщението на земеделското министерство на Черна гора.

Оранжериите са предназначени за собствено производство на зеленчуци, като по тази мярка на гражданите ще бъдат раздадени 2500 оранжерии.

„Отпускането на оранжерии за нуждите на домакинствата се осъществява като част от предварително приетите мерки на правителството за безвъзмездно предоставяне на оранжерии за производство на зеленчуци с цел насърчаване на самозадоволяването при производството на храни, като една от допълнителните форми за подпомагане на земеделските производители поради сътресения на световния пазар на земеделски продукти“, се посочва в съобщението.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини