домЖивотновъдство125.5 тона храна за домашни и селскостопански животни доставиха от Четири лапи...

125.5 тона храна за домашни и селскостопански животни доставиха от Четири лапи в Сирия и Турция

'Четири лапи" продължава да спасява животни след опустошителните земетресения. Фондацията е единствената международна организация за защита на животните със спасителен екип в Сирия.

- Advertisement -spot_img

Спасителен екип на международната организация за защита на животните „Четири лапи“ прекара две седмици в най-засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия.

С подкрепата на местни организации, екипът ни успя да достави над 125.5 тона храна за домашните и селскостопански животни в региона.

Екипът оказа медицинска помощ на пострадалите животни в няколко приюта и помогна с транспортирането им до клиники.

Освен това, „Четири лапи“ е единствената международна организация за защита на животните, която успя да помогне и на място в Сирия.

В екипа влизат и ветеринарният лекар Марина Иванова, която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор Спасителни мисии, както и Велизар Ангелов, координатор международни проекти от българския офис.

В следващите месеци „Четири лапи“ ще продължи да полага усилия за възстановяването на региона, като го снабдява с храна и поддържа контакт с местните организации.

Експертите на „Четири лапи“ посетиха района на Караманмарас, където държавна помощ рядко пристига. Подкрепата им там е жизненоважна както за оцеляването на животните, така и за прехраната на семействата, които ги отглеждат.

„Благодарение на сътрудничеството си с властите, екипът ни успя да прекоси границата със Сирия за един ден. Там те работиха неуморно, разпределиха над 24 тона храна и лекарства и оказаха медицинска помощ на пострадалите животни в региона на Джиндирес“, коментират от организацията.

„Четири лапи“ е осигурила храна за следващите два месеца за над 5,000 животни, в т.ч. котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.

„Страданието на всички тези хора и животни е огромно. Ние видяхме с колко малко разполагат селата след трагедията и колко ценни са животните за тях. От голямо значение е те да продължат да получават помощ и в следващите седмици. Има недостиг на стоки от първа необходимост. Хората спят в палатки и се молят за помощ. За съжаление, помощта не достига до всички. Докато тя е съсредоточена в Турция, отчаянието и липсата на адекватна помощ в Сирия ни оставиха безмълвни. Ще продължим с полезната си дейност в районите, в които тя е най-необходима,“ споделя ветеринарният лекар Д-р Амир Халил, който има десетки години опит в работата си за бедствия и конфликтни зони и ръководи екипа на място.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини