домГораДГС-Троян изгради поредния кът за отдих в лесопарк „Турлата"

ДГС-Троян изгради поредния кът за отдих в лесопарк „Турлата“

- Advertisement -spot_img

Служители на Държавно горско стопанство -Троян завършиха част от втория етап по изработката на дървени елементи за естетизиране на околната среда и благоустрояване на свободната зона за рекреация и отдих  “Турлата“. Лесопаркът бе открит през юни 2022 г. и неговото изграждане се осъществява съгласно сключен договор по проект между Община Троян и ДГС Троян. Проектът е ориентиран към нуждите на семейства с деца и спортуващи, и се осъществява по идея на горското стопанство, с финансовата подкрепа на общината.

Горските служители монтираха 6 комплекта маси и пейки, както и огнище, иззидано от дялан камък. За пореден път те доказаха, че е нужен не само професионализъм, но и сърце, което вложиха в изпълнението на проекта. Съоръженията са изцяло ръчна, дизайнерска изработка от естествени материали. Новоизграденият кът, който е с капацитет 100 души,  е подходящ за празненства от всякакъв тип – от обикновен, неделен пикник сред природата до по-големи семейни и фирмени тържества.

За изграждането на зоната, която е около 30 декара, е изготвен и изпълнен идеен проект, според който през миналата година са поставени преместваеми детски съоръжения за игра и забавления, паркови елементи, извършено е засаждане на храсти и дървесни видове.

Горските служители засаждат 72 дървесни видове и 80 храста от 5 различни вида. Изграден е жив плет от 600 габърови фиданки.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини