домГораДГС – Тича обяви конкурс за рисунка на тема „Децата обичат гората“

ДГС – Тича обяви конкурс за рисунка на тема „Децата обичат гората“

- Advertisement -spot_img

Държавно горско стопанство – Тича, териториално поделение на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, обявява конкурс за рисунка на тема „Децата обичат гората“.

Поводът е тазгодишното честване на „Седмицата на гората 2023 г.“.

Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от началните и основните училища да представят през детските очи красотата на българската гора, както и грижите, които полагат за нея и нейните обитатели.

Ето и регламента: В конкурса могат да участват ученици от I до VIII клас на училищата, които попадат в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Тича, община Котел. Конкурсът се провежда в четири категории, по възрастови групи, както следва: – I Група – ученици от 1 до 4 клас – II Група – ученици от 5 до 8 клас Критерии: – Рисунките да отговарят на темата на конкурса; – Креативност и оригинална идея; – формат на рисунките – А4; – всеки участник има право да участва с една творба; Техника: В конкурса няма ограничение за използваните материали и техника.

Участниците трябва да предадат рисунките при директора на съответното училище. Всяка творба трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището. Крайният срок за изпращане на рисунките е 31 март 2023г. Компетентно жури ще класира най – добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с предметни награди. Награждаването ще се състои в „Седмицата на гората“ от 3-ти до 9-ти Април 2023г, като конкретни дата и час ще бъдат уточнени и обявени допълнително. Успех на всички малки участници!

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини