домБългарияЗемеделци блокират граничните пунктове с Румъния

Земеделци блокират граничните пунктове с Румъния

- Advertisement -spot_img

От 10 часа днес кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе ще бъде блокирано от зърнопроизводители.

Протестът е срещу неконтролирания внос на селскостопански стоки от Украйна.

Земеделци и овощари ще прекъснат достъпа до граничния пункт със селскостопанска техника.

„В 10 часа започваме навсякъде, ще се движим с машините до границата и обратно, като на практика ще блокираме пътя към граничните пунктове. По този начин ще протестираме по един час. Това е по-скоро показно мероприятие, за да стреснем европейските чиновници, тъй като те водят пагубна политика за България, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Словения”, заяви Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, цитирана от 24 часа.

„Румънските колеги са заедно с нас, ще се опитат да се приготвят за протестите за 29,20 и 31 март. Ако не успеят, ще излязат на 7 април. Ако дотогава от Европейската комисия не започнат смислени преговори и не изпълнят нашите искания, ние – от българска страна, ще включим в протестите на румънците на 7-ми април наново”, добави тя.

Блокади ще има в Русе, Силистра, Видин и Кардам, където има гранични пунктове с Румъния. Едновременно с това по магистралите и главните пътища ще присъства само селскостопанска техника, без да се блокира движението.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини