домБългарияПрезидентът Румен Радев се среща с представители на НАЗ

Президентът Румен Радев се среща с представители на НАЗ

- Advertisement -spot_img

Президентът Румен Радев ще има днес работна среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Зърнопроизводители излязоха на национален протест вчера, припомня БТА.

България, Полша, Унгария, Чехия и Румъния настояват за спешно регулиране на въпроса с вноса на селскостопански продукти от Украйна, каза вчера президентът Радев.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев заяви, че ще търси в Брюксел възможности за коридори за износ на украинско зърно, за да запази интересите на нашите производители.

След днешната среща ще бъде взето решение дали тридневните протестни действия ще продължат, каза за БТА председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Бургас Николай Киров, който се включи в протестната демонстрация на Граничния пункт „Кардам“ заедно с 60 земеделски производители, членове на две от най-големите браншови организации в Бургаско. Зърнопроизводители блокираха и ГКПП „Дунав мост“при Русе.

Зърнопроизводителите искат прекратяване на безмитния внос на украински стоки в Европейския съюз, да бъде защитено българското производство и българската продукция да бъде реализирана на справедливи цени.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини