домГораНад 100 състезатели се включиха в националното първенство по ски за работещите...

Над 100 състезатели се включиха в националното първенство по ски за работещите в системата горите

- Advertisement -spot_img

Национално първенство по ски спортове за работещите в системата горите се проведе в Пампорово. Домакин на състезанието бе ЮЦДП-гр. Смолян. Участниците бяха приветствани от заместник министъра на земеделието инж. Валентин Чамбов, който откри състезанието под звуците на родопска каба гайда. Над 100 състезатели от страната се включиха в ски слалома. Първо място в отборното класиране зае тимът на Изпълнителната агенция по горите със 121 точки. На второ място е отборът на ЮЦДП-гр. Смолян, с резултат от 104 точки. Третото място в отборното класиране е за състезателите от НССНГ „Горовладелец“-54 точки.
При жените до 40 години най-добър резултат постигна инж. Николая Никова от отбора на ЮЦДП-гр. Смолян. Втора е инж. Силвия Арангелова от ДПП „Витоша“, а трето място зае Михаила Станкова-ЮЦДП-Смолян.
При жените над 40 годишна възраст на първо място се класира д-р Албена Бобева  от ИАГ. На втора позиция е инж. Петя Пашова-ИАГ. Трета е инж. Станка Насташова-Уюрова – НССНГ „Горовладелец“.
При мъжете до 40 години първи в слалома стана Димитър Манджуков-ЮЦДП. Второ място зае Йоан Уюров – НССНГ „Горовладелец“. Трети е Асен Бочуков-ЮЦДП-Смолян.
При мъжете над 40-годишна възраст първо място спечели инж. Георги Кисьов-директор на РДГ-гр. Смолян. На второ място се класира инж. Димитър Баталов-главен секретар на ИАГ. На трета позиция е инж. Димитър Витев от ИАГ.
Наградите на победителите в слалома бяха връчени от директорът на ЮЦДП-гр. Смолян инж. Здравко Бакалов. Събитието бе уважено и от изпълнителният директор на ИАГ инж. Стоян Тошев.

Всички призьори получиха надгради и от „Пампорово“ АД, които бяха връчени от Стефан Присадов-директор на „Ски зона-Пампорово“.
С грамоти и плакети бяха отличени най-възрастният и най-младият състезател. Това са инж. Милко Станчев/63г./ – СЗДП-Враца  и инж. Велизар Малкочев- РДГ -Смолян/23г./
В деня преди състезанието се проведе Стопански съвет на ЮЦДП-гр.Смолян, на който присъстваха ръководството на държавното предприятие, членовете на управителния съвет и директорите на териториални поделения, на който бе разгледан финансовия план на ЮЦДП-гр. Смолян за 2023г. Успоредно с това се проведе работно съвещание на счетоводителите от централното управление на ЮЦДП и главните счетоводители на териториалните поделения.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини