домБългарияОбщина Провадия се включва в инициативата "Зелени градове, зелени коридори"

Община Провадия се включва в инициативата „Зелени градове, зелени коридори“

- Advertisement -spot_img

Община Провадия е първата в Североизточна България, която заявява желание да се включи в инициативата на МЗм „Зелени градове, зелени коридори“.

В писмо до горското стопанство в града кметът Жоро Илчев обявява, че благодарение на проявата се надява да поднови изцяло парк „Минерални бани“, който в момента не е в добро състояние.

Паркът е с площ 32 декара, като голяма част от дърветата са в лошо фитосанитарно състояние или са напълно изсъхнали.

От общината са отстранили всички опасни дървета, разчистили са нежеланите храсти и издънки и искат да получат от горското стопанство 80 широколистни и 51 иглолистни дървета, като междувременно ще бъде изцяло реновирана и парковата структура, за да стане „Минерални бани“ едно хубаво място за разходка и отдих.

Градоначалникът на Провадия е решил да поднови и трите парка на територията на село Блъсково. Те са на площ от 5,4 декара и също не са в добро състояние.

От ръководството на общината декларират, че до края на април ще бъде отстранена нежеланата растителност там, за да може да се извърши есенно залесяване с 85 дървета от видовете обикновен и американски ясен, бреза, чинар и др. Останалите общини на територията на Североизтока приветстват инициативата на МЗм „Зелени градове, зелени коридори“, но все още нямат готови проекти и ще се включат в проявата на един по-късен етап.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини