домБългарияПротестът във Видин от птичи поглед

Протестът във Видин от птичи поглед

- Advertisement -spot_img

Продължават ефективни протестни действия на българските земеделски производители във Видин.

Те настояват да не се удължава за България действието на Регламент (ЕС) 2022/870 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна.

Складовете на българските земеделски производители са пълни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма. Жътвата предстои след два месеца. Новата реколта няма къде да бъде прибрана и няма изгледи ситуацията да се подобри, ако украинският внос на селскостопански стоки в страната продължи.  

„Българският земеделец не иска помощи. Иска да бъде оставен да работи. Иска да не бъде унищожено това, което е създал и е започнал да гради от преди 30 години. Лишавал се е, трудил се е и сбъдва. Произвежда и винаги е произвеждал в конкурентна среда, именно за това е конкурентноспособен. Той не расте под похлупака на богатите европейски страни, а е достоен техен конкурент. Няма допълнителното високо субсидиране на богатите западни страни. Но спазва всичките изисквания, които спазват и останалите европейски земеделци“, гласи позиция на НАЗ.

Видео:

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини