домБългарияМилен Коев: Искаме Европа да чуе, че спазваме всички правила и заслужаваме...

Милен Коев: Искаме Европа да чуе, че спазваме всички правила и заслужаваме да работим, без да ни притесняват

- Advertisement -spot_img

Зърнопроизводители организираха и днес протест край ГКПП „Дунав мост“ при Русе, като за час блокираха със земеделски машини движението в района на граничния пункт.

Както и в предишните два дни те настояват да не се удължава за България действието на регламент на Европейския съюз, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна.
Според протестиращите пазарните цени през последните няколко месеца на всички масово отглеждани зърнени и маслодайни култури не покриват разходите за тяхното производство.

Милен Коев – председател на Районния съюз на фермерите „Дунавско зърно“, заяви, че целта на протеста, който се организира за трети пореден ден, е да се защити българското производство. 

„Вчерашната среща при президента Румен Радев ни удовлетворява. Но искаме Европа да чуе, че ние, европейските фермери, спазваме всички правила и заслужаваме да работим, без да ни притесняват“, каза Коев. Той обясни, че към протеста днес са се присъединили и румънски зърнопроизводители от град Гюргево.

„Засега спираме протестите, но оставаме в готовност“, каза Коев.

- Реклама -spot_img
От света

Последни новини

Още новини